защо тенис?

нашата мисия

Тенисът дава на на всеки занимаващ се с този спорт страхотна възможност да се отличи в тази атрактивна игра. Не е нужно да си страхотен спортист, за да бъдеш много добър тенисист. Дисциплината, трудолюбието и желанието ще отведе всеки на дълъг път в този спорт. Освен това, тъй като има толкова много аспекти да станеш добър играч, много хора могат да бъдат успешни в тениса, като се състезават на различните нива, имат добра стратегия и се учат от опита  на своите треньори в корта. Обединяването на всички тези елементи е страхотна рецепта за успех. Именно това се стараем да предадем на всяко едно дете или възрастен с първото му стъпване в корта.

вале мико София тенис уроци добър треньор начално обучение цена на корт деца теннис сервис иван димов валентин димитър

Какво дава тениса

Тенисът е невероятно популярен спорт в целия свят. Не само, че този спорт има милиони фенове по целия свят, но и милиони хора го играят всяка седмица. Често срещана гледка по тенис кортовете е да видите 10-годишно дете да играе на корт точно до 70-годишен мъж или жена, което само показва, че тенисът е прекрасен добър спорт за вас и че може да се счита за спорт за цял живот. Има няколко причини за това: предизвиква ви психически, поддържа ви в страхотна форма, събужда вашия състезателен дух, може да бъде страхотен инструмент за работа в екип и е чудесен начин да създадете приятели. В няколко области на живота конкурентоспособността може да се разглежда като нещо негативно, но всички ние имаме това желание да се състезаваме със себе си и околните. Тенисът може да бъде чудесен начин да събудите този вътрешен състезателен дух.

Развитие на качества

Когато започвате да играете тенис, вашия фокус ще бъде основно върху ударите ви и върху това дали удряте топката или не. Въпреки това, когато се чувствате все по-комфортни с основните удари в играта, ще започнете да осъзнавате, че има толкова много действия, които трябва да се извършват преди да ударите топката над мрежата. В крайна сметка ще започнете да разбирате тактики, модели и стратегии – което според нас е най-вълнуващата част от играта. Разбирането на тези аспекти на играта е това, което ще изведе играта ви на съвсем ново ниво. Друга причина, поради която тенис спорта е добър за вас, е, че ви помага да влезете и да останете в страхотна форма. Играта на тенис ви кара да горите калории, да увеличавате гъвкавостта си, да подобрявате издръжливостта и да тонизирате мускулите. Тенисът се счита и за страхотен кардио спорт.

София тенис уроци добър треньор начално обучение цена на корт деца теннис сервис иван димов валентин димитър

Записване за сезон лято 2022

В края на зимния тенис сезон винаги е началото и на летния такъв. Именно поради това сега е моментът да запишете Вашия час за тенис. Имате най-голяма възможност да нагласите Вашата програма, така, че да Ви е най-удобно, както и да съчетаете активностите на Вашето дете с тениса.